Вино и ракии
Траките научиха Европа да прави вино,
което по нашите земи има история повече от 5000 години.
А истинските ни ракии са елексир за духа.
вино
Международният ден на Мавруда е на 26 октомври. Димитър Костадинов за българския сорт Мавруд.
Собственикът на винарна "Загрей" Димитър Костадинов разказва за българските продукти - Мавруд, хляб от Лимец, бабек и луканка. И удоволствието да правиш вино. Цялата дегустация на четири вина от Мавруд очаквайте в най-скоро време !Вижте...
Спомен от дефилето на младото вино в Пловдив. По-точно спомен от представяне на наше вино в Париж.
Да си спомним за "Дефиле на младото вино" в Провдив. Края на ноември 2021 година. Всъщност еноложката Мария Стоева и Георги Йовков, който от Франция се занимава с културен и винен туризъм, ще ни разкажат за способността на българското вино да очарова представители на...
Да се стоплим с малко мавруд на винарна Загрей … Очаквайте в най-скоро време …
Когато е зима и студено, малко спомени за топлата есен не са излишни. Спомени, които стоплят и с мисълта за божествения маврудов елексир на винарна "Загрей". Стопля и разговорът със собственика на винарната Димитър Костадинов. Очаквайте ?СКОРО едно видео с дъх на...
Чували ли сте нещо за чудните качества на плодовете на българската земя? А за сивия Мавруд? Наздраве
Чували ли сте нещо за чудните качества на плодовете на българската земя ? А за сивия Мавруд ? Ламбрин Топузлиев е директор и технолог на винарската изба към Аграрен Университет Пловдив. В лозовите насаждения на АУ – Пловдив се отглеждат и съхраняват над 450 сорта...
МАВРУДЪТ от село Черногорово
Траките са научили елините, римляните и цяла Европа да правят вино. Маврудът е едно от вината, което те със сигурност са пиели. Сега един италианец прави биологичен Мавруд в село Черногорово, Пазарджишко. Продава го по цял свят, даже в Япония. Досетил се е,че...