Траките са научили елините, римляните и цяла Европа да правят вино. Маврудът е едно от вината, което те със сигурност са пиели. Сега един италианец прави биологичен Мавруд в село Черногорово, Пазарджишко. Продава го по цял свят, даже в Япония.
Досетил се е,че българското кисело мляко може да изтегли българския Мавруд на японския пазар и използва този факт.
Запознайте се с Масимо Азолини !
Много хубаво вино – което трябва да стане част от визитката на страната! Повече видимост и реклама, както от производителите, така и от ХоРеКа сектора, ще помогнат за това. Явно е, че вие журналистите давате своята лепта! Успех!
Да не забравяме и нашата държава, в случая Министерството на земеделието и на ТуризЪма. И да настояваме администрацията да излезе на светло !!!