Гозби
Имаме такива гозби,
които остават в спомените на чужденците за цял живот.
Гозби, които са създавани в продължение на векове.
И са вкусни и здравословни.
Гозби
Истинска и чиста храна от козе мляко помага на хора да се преборят с тумори.Направена с любов от Тео
„...не исках да живея тоя живот повече, защото виждах безсмислието на градския живот. Хората много говореха само за пари, само пари ги интересуваха, нищо друго“. „Това всичко е желание и много любов“. Сега ще Ви запозная с Тео, който преди време напуска София и...
Чисти и истински продукти от козе мляко, направени от Тео. Чуйте нещо и за петорките и какво значат
"Господин министър, заповядайте като доброволец за една седмица или за два дена. Елате да видите как се правят нещата. За да може после Вашите служители да ги научите да приемат правилните решения. Защото едно е да гледаш нещата на книга и от високо и да ти дават...
Само в България билките миришат, казва го Светлана, която прави истинско сирене и козметика.
Светлана. Още една светлина в нашата красива страна. Дойдох при Светлана, на края на тихо село сред дивата природа, за да си поговорим за козите ѝ.Но с този необикновен човек, образован, с голям житейски опит и огромно количество енергия, въпреки факта, че е преживял...
Истинска храна, опитана от мен.Вижте как.Кокошки, които снасят истински яйца.Екостопанство Могилка
„... Аз съм дошъл в тяхната къща, а не те в моята! Това си е природа.“Думите на Ники за всички живинки около неговото екостопанство. „Не ми е мястото там...на фермерския пазар. Защото аз съм фермер, не съм търговец и прекупвач“.Защо Ники не ходи на фермерски пазар...
Български вкусове и красоти в Тетевенския Балкан.Тетевенски овце,зелено сирене,история и веломаршрут
Красив пейзаж с изненадващи панорами, уютен и чист град с живописни улички и прекрасни гледки. Това е Тетевен. А хората?Тези, които познавам аз, са горди, приятни и спокойни. И трудолюбиви.Не съм изненадан. Те са потомци на хора, съхранили чисто български дух и по...
Вижте рецептата на Милена за вкусна тетевенска саламура от пресни пъстърви и … нейните картини.
„ Ако не бях дошъл в Тетевен, и аз щях да остана чужденец на Майка България. Вашият край е пълен с толкова прелести, че аз съм слисан! Ходил съм и в Швейцария, и по други места из Европа, пребродил съм и България, но не съм видял по-вълшебен край!"Думи на Иван Вазов...
Пчелите на Данчо Духалов и най-хубавия мед, който дава българската земя? Ще го видите във видеото
„Каквото и да отглеждаш, каквото и да правиш, не го ли правиш с любов – нищо не правиш“Думи на Данчо Духалов С Данчо Духалов се запознахме покрай един "Частен случай" на БНТ. Тогава пчелите му измираха, поради пръскане на полета картофи с пестициди. Предаването...
Историята на махала Стратев кръш, разказана ни от Христина Дикова чрез част от нейната история.
Не е лесно да изминеш планинския път от село Черни Вит до махалата му Стратев кръш. Още повече в товарния отсек на джипа. Махала Стратев кръш. Друг свят. Живописни къщи върху стари каменни основи, доста от тях частично разрушени, но все пак много красиви. Цъфтящи...
Да наберем левурда във Верила с Данчо Духалов. И да направим илач за чистене на холестерол. Вижте
Не знам колко хора можe да срещнем днес в България, които да са силно свързани с природата и толкова естествено да възприемат и разбират всяко нейно движение. Мисля, че не са много. Данчо Духалов е един от тях. Имам късмета да го познавам Данчо. Той вече ни показа...
Днес сме в Родопите при Емил Димитров, който преработва плодове по стари родопски рецепти. И не само
C професор Васил Николов и с академик Атанас Атанасов търсихме отговор на въпроса дали можем да се спасим от социалните болести и да доживеем стотния си рожден ден в пълна форма. С Цветан Димитров се замислихме дали има потенциал в българска храна. С Марин Лесев...